De eerste zaterdag van de maand staan mensen centraal:  Interviews /presentaties

"Hier sta ik, ik kan niet anders" zei Luther tegen keizer Karel V toen hij in 1521 zijn leer had verdedigd. 'Hier sta ik' is de titel van deze serie gesprekken.

  De tweede zaterdag van de maand: Verhalen  Bijbelverhalen spannend verteld en van nieuwe informatie of een nieuwe invalshoek voorzien, soms afgewisseld met muziek.

 De derde zaterdag van de maand: Muziek na de Markt: afwisselende programmering van concerten waarbij er contact is tussen de musici en het publiek. Muziek troost en bemoedigt, raakt je hart en haalt je even weg uit alle drukke bezigheden - zeker als er in een kerk wordt opgetreden.  

  De vierde zaterdag van de maand: kerkdienst, waarin we brood en wijn delen om Jezus te gedenken. Vaak  is er een kleine expositie van beeldende kunst in de kerk en  is er een koor of ensemble.


AGENDA van de veelkeurige zaterdagmiddag

 

de Amersfoortse Zwaan: veelkleurig op zaterdag, open van 11 tot 17.30 uur

De Lutherse kerk is een rustpunt in de drukte van de Langestraat. En je kunt er altijd binnenlopen en een kaarsje opsteken.

Maar we hebben nog meer te bieden.  Interesse in mensen en wat ze doen, een schat aan oude, wijze verhalen, een rijke traditie van muziek en tenslotte gebed en rituelen.  Zie de bijeenkomsten hieronder. Wees welkom - wie je ook bent en hoe je ook komt!