de Lutherse kerk

(deel van de Protestantse Gemeente Amersfoort)

herbergt de pioniersplek

'de Amersfoortse Zwaan'.


Een bijzonder initiatief:

OPEN: ruimdenkend in geloofszaken en open-minded naar de maatschappij

CULTUREEL: verbonden met muziek, beeldende kunst en de liturgische traditie

DICHTBIJ: kleinschalig en hartje stad en... de LUTHERSE KERK kerkt op zaterdag!


Lutherse Kerk Amersfoort

 Kerkennacht 2017: zaterdag 24 juni

In de Amersfoortse Zwaan komt een verrassend jeugd- en jongerenprogramma van 19.00 - 0.00 uur van de gezamenlijke kerken.

Speel de Luther-game, doe mee aan de foto-challenge, en tot slot een momentje rust, onthaasten, mediteren, mindfull zijn: vanaf 21 uur voor jezelf, om 23 uur met een Taizéviering: muziek, een korte lezing en gezamenlijk gebed in een met kaarsjes verlichte kerk. Voor verdere info: www.kerkennachtamersfoort.nl 

Bijbelmarathon: 14-15 uur
Op verschillende locaties in de stad wordt voorgelezen uit de best-best-seller van de geschiedenis: de Bijbel. Van 14 tot 15 uur kun je in de Amersfoortse Zwaan luisteren naar de brief die Paulus schreef aan de eerste christengemeenschap in Rome. Een heftig en scherpzinnig theologisch tractaat, door elf mensen voorgelezen. Stadsdichter 2017 Eva Vleeskruyer  is een van hen. Nieuwsgierig? Kom luisteren!


Music & Drawing Performance door Rinke Nijburg en Andries van Rossem

Op zaterdag 2 september openen we het nieuwe seizoen in de Amersfoortse Zwaan met  de performance  "95 aflaten voor Maarten".

Rinke Nijburg tekent live in de kerk op een enorm papier (1,5 x 4 meter), adembenemend. Andries van Rossem begeleidt het wordingsproces op de piano.

 

 


Laat u uitnodigen door het luiden van de klok (http://youtu.be/P6EEa2LG7TA )
Loop binnen voor  inspiratie en verrassende ontmoetingen!
Iedereen is welkom, u hoeft geen lid te zijn, er zijn geen voorwaarden, er wordt geen entree geheven.

Op zaterdag is de kerk open tussen 11 en 17 uur. Zie voor  alle  activiteiten  AGENDA van de veelkeurige zaterdagmiddag.

 

Volg ons ook op Facebook!

Als u de pagina 'leuk vindt' (klik op de button 'like' hieronder) dan krijgt u automatisch de uitnodigingen van alle bijeenkomsten en bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws.