de Lutherse kerk

(deel van de Protestantse Gemeente Amersfoort)

herbergt de pioniersplek

'de Amersfoortse Zwaan'.


Een bijzonder initiatief:

OPEN: ruimdenkend in geloofszaken en open-minded naar de maatschappij

CULTUREEL: verbonden met muziek, beeldende kunst en de liturgische traditie

DICHTBIJ: kleinschalig en hartje stad en... de LUTHERSE KERK kerkt op zaterdag!


Lutherse Kerk Amersfoort

Mee-zing-Mattheus 2017: 14 april, 15 uur

Op Goede Vrijdag is er een dienst rondom het lijden en sterven van Jezus. Een indrukwekkende viering, ieder jaar weer. Zeker met de muziek van Johann Sebastian Bach: de Mattheus-passie. We lezen de teksten en zingen de koralen. Vocaal Ensemble Voxtet, biedt ondersteuning voor wie mee wil zingen. Maar gewoon luisteren mag natuurlijk ook.

We bidden voor de mensen die in onze tijd lijden onder geweld en machtsmisbruik. Het blijft opvallend dat deze dag van schuld, onrecht, verraad en tekortschietende vriendschap 'goede' vrijdag is gaan heten. Je kunt het antwoord alleen vinden door ook Pasen te vieren.  Het 'goede' is een voorschot op wat nog komen gaat.


Pasen, zondag 16 april, 10.30 uur Cantatedienst

Op Paasmorgen is er een feestelijke Paasviering met uitbundige muziek uit Händels 'Resurrezione' en een solocantate van Telemann voor de eerste Paasdag. We vieren dat de lente en de liefde altijd winnen, Pasen is het feest van het leven! Je begrijpt niet hoe het kan, maar dat geeft niet. "Het leven brak door aard' en steen, uit alle wonderen om ons heen, spreekt dat God heeft gesproken." (NLB 630) Natuurlijk is er koffie en zelfgebakken Paasbrood na de dienst.

M.m.v. Esther Kronenburg, sopraan, Arjen de Graaf, viool en orgel: Cees-Willem van Vliet. Voorganger: Diederiek van Loo

                                                                                                                                         

 

Woensdag 19 april, 19.30 uur Lezing: Luthers protest- en propagandaliederen

Martin Luther (1483-1546) wist goed gebruik te maken van de nieuwe media van zijn tijd. Zeker toen hij gedwongen werd de kerk te verlaten. De net opkomende drukpers was een prima hulpmiddel, waar hij optimaal gebruik van wist te maken. Ook schreef hij liederen, als onderdeel van de propagandastrijd. Lydia Vroegindeweij is uitgever en theoloog en werkt momenteel aan een promotieonderzoek over de troostliederen van Luther en de bewerkingen daarvan door Bach. Ze plaatst de liederen van Luther in de context van zijn tijd.

 

 

 


Laat u uitnodigen door het luiden van de klok (http://youtu.be/P6EEa2LG7TA )
Loop binnen voor  inspiratie en verrassende ontmoetingen!
Iedereen is welkom, u hoeft geen lid te zijn, er zijn geen voorwaarden, er wordt geen entree geheven.

Op zaterdag is de kerk open tussen 11 en 17 uur. Zie voor  alle  activiteiten  AGENDA van de veelkeurige zaterdagmiddag.

 

Volg ons ook op Facebook!

Als u de pagina 'leuk vindt' (klik op de button 'like' hieronder) dan krijgt u automatisch de uitnodigingen van alle bijeenkomsten en bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws.