HELPEN?

Wij vinden het belangrijk dat een kerk open is.

Wie heeft een middag in de maand beschikbaar en helpt ons?

We zijn op zoek naar mensen die willen helpen deze binnenstadkerk open te houden voor toeristen en stadgenoten. Omdat we vinden dat zulke kerkplekken beschikbaar moeten zijn voor alle mensen die graag even binnenlopen.

Het leuke is: mensen zijn altijd blij verrast dat ze even in de kerk mogen kijken. Meestal ontvangen we zo’n 30/40 bezoekers per middag, maar bij speciale gelegenheden als het Open Monumentenweekend kan het oplopen tot 600!

Wie komen er zoal binnen? Mensen op zoek naar de Lutherse roots van hun familie. Een groepje van een vrijgezellenfeest dat door de Langestraat loopt. Ouders met kleine kinderen. Amersfoorters die ‘al zo vaak langsgelopen zijn en nu toch een keer binnen komen kijken’. Toeristen uit het hele land die genieten van onze prachtige binnenstad. Soms blijft het bij een groet, of een vraag naar de geschiedenis, soms ontwikkelt zich spontaan een mooi gesprek dat wat langer tijd neemt. Wij vinden dat zulke momentjes het leven extra  kleur geven. Daarom willen we graag dat de kerk open is! Helpt u daarbij?


De vrijwilligers zorgen voor een verzorgde aanblik van de ruimte, geven informatie over de geschiedenis van het gebouw en over het gebruik nu en bieden mensen de mogelijkheid om even de stilte te zoeken of een kaars op te steken.

We vragen van onze vrijwilligers:
• een gastvrije houding naar iedereen
• hart voor historische (kerk)gebouwen
• één vrijdagmiddag en/of zaterdagmiddag in de maand beschikbaar
• incidenteel meehelpen bijvoorbeeld met de kerk in kerstsfeer brengen

Er is een informatiemap en je wordt ingewerkt door een ervaren kracht. Eenmaal ingewerkt kun je ook als vast duo inschrijven, bijvoorbeeld met een vriend(in), want we werken altijd in tweetallen.
Wie mailt ons? amersfoortsezwaan@gmail.com !

Financieel helpenVeel mensen dragen de Amersfoortse Zwaan een warm hart toe.

Met elkaar zorgen zij ook voor de financiële instandhouding van deze verrassende plek in de binnenstad, deze gemeenschap, de activiteiten en het kerkgebouw.

De overheid subsidieert kerken niet. We zijn dus afhankelijk van vrijwillige bijdragen.

Wilt u ons ook financieel helpen en een bijdrage geven? Heel graag!

Dat kan op rekening NL13INGB0000542598 t.n.v.Kerkenraadscommissie Ev Luth traditie PGA