Activiteiten


Elke zaterdag is de kerk open van 11 -16 uur. Om 16 uur is er een bijeenkomst.

Telkens iets anders. Onder 'Agenda' ziet u een overzicht van wat er de komende weken te doen is.


de eerste zaterdag van de maand:  Interviews van inspirerende mensen over hun drijfveren, en de waarden die ze in hun leven en werk hooghouden. "Hier sta ik, ik kan niet anders" zei Luther tegen keizer Karel V toen hij in 1521 zijn leer had verdedigd. 'Hier sta ik' is de titel van deze serie gesprekken, waarin ook de aanwezigen participeren.

De vaste interviewers zijn  Jaap Dondorp en Evert Kleinhout.


de tweede zaterdag van de maand: Verhalen om nooit te vergeten – (bijbel)verhalen spannend verteld en van nieuwe informatie of een nieuwe invalshoek voorzien, soms afgewisseld met muziek.

De vertellers zijn Diederiek van Loo en Erik Idema


de derde zaterdag van de maand: "Muziek na de Markt": korte concerten, waarbij er contact is tussen de musici en het publiek. Muziek troost en bemoedigt, raakt je hart en haalt je even weg uit alle drukke bezigheden - zeker als er in een kerk wordt opgetreden.


de vierde zaterdag van de maand: een Lutherse kerkdienst, waarin we bidden, zingen, voorlezen uit de bijbel en brood en wijn delen om Jezus te gedenken. Vaak  is er beeldende kunst in de kerk geëxposeerd en is er een koor (het Zwaan-koor is een projectkoor dat open is voor iedereen, voor meedoen zie onder Kerkdiensten

De voorganger is ds Diederiek van Loo, de organist Cees- Willem van Vliet.